Banii pentru perfecționarea cadrelor didactice, sub semnul întrebării în acest an

profesori cancelarieMinisterul Finanțelor va schimba modalitatea de alocare a subvenției de 700 lei pentru perfecționarea profesională a profesorilor. Asta după ce anul trecut au fost critici, măsura luată de Guvern fiind considerată de unii parteneri sociali una electorală. Discuțiile pe această temă au fost purtate săptămâna trecută în cadrul unei întâlniri sindicate din învățământ-Guvern.

like facebookS-a discutat despre alocarea acelei sume forfetare care a fost alocată anul trecut pentru perfecționarea cadrelor didactice. Ministrul Finanțelor a precizat că această sumă nu va mai fi alocată în forma de anul trecut, deoarece, spune el, partenerii sociali implicați au considerat o măsură electorală și că nu a fost susținută în mod util de reprezentanții Ministerului Educației”, a spus Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani.

Cadrele didactice care au primit subvenția de 700 de lei pentru dezvoltare profesionala printr-un proiect european. La nivelul județului Botoșani peste 5000 de angajați din învățământ au primit această sumă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *