Managerul Spitalului Județean, mulțumit de finanțarea primită: Dacă luăm pe lună cele 7,89 milioane lei, ne ajung să acoperim cheltuielile

Corneliu mihai angela turcanuReprezentanții Spitalului Județean se declară mulțumiți de noul contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean, a declarat că anul acesta s-a obținut o finanțare de  7,89 milioane lei pe lună, față de 7,1 milioane lei cât a fost în primele trei luni ale acestui an. De asemenea, prin noul contract s-a mai rezolvat o problemă a spitalului: au crescut cazurile la spitalizarea continuă de 3.667 în 2014 la 3.900 în 2015. Asta înseamnă că spitalul va putea face mai multe internări care vor fi decontate de instituția de asigurări de sănătate. În schimb au scăzut internările de zi, însă acest lucru nu va afecta spitalul.

like facebookDacă în 2014 am avut media lunară a depășirilor de la DRG pe 325 cazuri, prin acest contract de pe 2015 ne-am acoperit aceste depășiri. S-a dus o parte din finanțarea de pe spitalizarea de zi pe spitalizare continuă, ceea ce este un avantaj.  Dacă angajații spitalului își dau efortul și luăm toți banii lunar de la CAS, atunci este foarte bine. Dacă luăm pe lună cele 7,8 milioane lei, ne ajung să acoperim cheltuielile și mai rămâne și un surplus”, a spus Corneliu Mihai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *