Centrul Vechi expus unui risc seismic. Primarul vrea să mute familiile din zonă

ovidiu portariuc primar botosaniMunicipalitatea vrea să evacueze persoanele care locuiesc în Centrul Istoric motivând că o parte din clădiri prezintă risc seismic.

like facebookPrimarul Ovidiu Portariuc a precizat, miercuri, că în urma unei analize a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a constat un risc major la 30% din clădirile din Centrul Vechi, respectiv cele care nu au fost renovate.

Conducerea Primăriei are în plan construirea unor locuinţe moduale în zona Ion Creangă şi mutarea persoanelor care stau acum în clările cu risc seismic în acea zonă.

O altă variantă ar fi expropriere pe clădire monument istoric pentru a le aduce în patrimoniul municipalităţii şi a fi renovate. Ambele soluţii sunt de durată, aproximativ doi ani, însă edilul a menţionat că doreşte să se înceapă din acest an.

„Există acolo anumite clădiri cu o vechime destul de mare şi au fost expuse deja la seisme şi este un risc major pe această zonă. Am luat decizia să începem un plan de relocare a locuitorilor din acele clădiri. Mă voi adresa Ministerului Dezvoltării printr-un program special pentru a construi locuinţe sociale în zona Ion Creangă unde avem deja finalizate studiul topografic, geotehnic. Ne permit realizarea unor locuinţe modula pe acea zonă. Am înţeles că există astfel de proiecte pilot la Minister şi joi sau vineri voi aborda acest subiect. Este responsabilitatea noastră, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor. Am să îi solicit şefului SVSU să informeze cetăţenii din zonă. Nu vrem să îi alarmăm, dar trebuie să ştie că anumite clădiri în care locuiesc sunt cu risc seismic”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *