Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Căminul pentru vârstnici din Trușești

camin TrusestiÎn urma verificărilor făcute de Curtea de Conturi la Căminul pentru vârstnici din Trușești în perioada 2012-2014, s-a constatat că statul a decontat bani pentru aproape 20 de vârstnici din două surse, lucru ilegal.  Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Prestații Sociale, a declarat că vârstnicii figurau ca internați în căminul de bătrâni cu cheltuieli de masă și personal iar în același timp erau internați în Spitalul județean unde se cheltuiau alți bani pentru ei.

like facebookNoi le decontăm cheltuielile curente pentru întreținerea bătrânilor de acolo. În urma verificărilor Curții de Conturi, care avea și baza de date de la spital cu internările, s-au descoperit vârstnici care au beneficiat de zile de internare în spital iar în același timp figurau că stăteau în cămin și s-au decontat bani pe toate cheltuielile. Cei de la cămin au motivat că nu au știut cum să procedeze și nu ne-au informat. Erau vârstnici care figurau cu trei zile de internare sau o săptămână”, a spus Tocariu.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproape 20.000 lei în acest caz. Reprezentantul AJPS spune că s-a reușit recuperarea debitului. Ministerul Muncii alocă lunar o subvenție, prin AJPS, pentru Căminul de la Trușești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *