Afacere cu PET-uri refolosite, reclamată la Poliția Locală

gunoiReprezentanții societății Urban Serv au sesizat Poliția Locală în cazul unei afaceri cu PET-urile refolosite. Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv, susține că zilnic vin mașini din alt județ care colectează direct de la platforme și de la boschetari sticlele din plastic aruncate la gunoi, lucru ilegal.

like facebookAm făcut o reclamație la Poliția Locală prin care am prezentat fotografii cum o mașină de la o societatea cu număr din alt județ colectează direct de la platforme, de la boschetari PET-uri. Este o practică ilegală. Dincolo de furtul în sine, ne sustrage de la un anumit venit, pentru că noi la rândul nostru valorificăm acele materiale de plastic și investim pentru colectarea lor și tot ce este. Nu putem să recuperăm cheltuielile. Suntem într-o situație neplăcută”, a spus Drelciuc.

Adunarea PET-urilor din containere se pedepsește penal. O modificare a Legii Salubrizării le oferă autorităților locale posibilitatea de a interveni cu agenții de la Poliția Locală împotriva celor care răstoarnă containerele în căutarea pet-urilor, cutiilor de aluminiu și cartoanelor, pe care le vând la centrele de colectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *