Peste 200 de elevi interesați de cursul în administrație organizat de Primăria Botoșani. Deschiderea, cu oficialități și directori de deconcentrate

elevi curs administratie 1Luni, la Prefectura Botoșani, a fost lansat Programul de Internship la nivelul administrației publice locale – INTERNSHIPAdministrationBT, în prezența autorităților din județ și a unor directori de instituții publice. Elevii de liceu care s-au înscris în acest program vor face un stagiu de practică pe durata unei săptămâni, în intervalul 4 – 8 mai, în mai multe instituții de administrație publică. Din cei aproape 200 de elevi prezenți la lansare, doar trei-patru au spus că și-ar dori să lucreze în administrație.

like facebookAcest program este o oportunitate pentru dvs. și faptul că sunteți aici arată faptul că dovediți o calitate de care e nevoie pentru a face carieră, indiferent că e în administrație sau în altă profesie, aceea de a fi proactiv. Faptul că ați avut inițiativă, ați acceptat provocarea noastră  este deja un pas. Sper să fiți cât mai implicați în această perioadă, să profitați de această experiență”, a spus primarul Ovidiu Portariuc cursanților.

Edilul municipiului a ținut să le amintească elevilor că în administrație există și un neajuns: salariile mici, însă speră că în viitorul apropiat să fie rezolvată și această problemă.

Având în vedere exigențele pieții muncii, nevoia unei experiențe practice și pragmatice premergătoare alegerii unei cariere și apoi a unui loc de muncă este tot mai mare. Consiliul Județean susține această nevoie prin preocuparea și sprijinul pentru tineri în dezvoltarea unei cariere”, a spus Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Programul INTERNSHIPAdministrationBT are drept misiune familiarizarea elevilor cu administrația publică de la nivel local și județean, în ideea  unei viitoare cariere în sistemul administrativ botoșănean.

Proiectul este organizat  de către Primăria Municipiului Botoșani, în colaborare cu Prefectura Județului Botoșani, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și Consiliul Județean al Elevilor.

elevi curs administratie 5

elevi curs administratie 4

elevi curs administratie 3

elevi curs administratie 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *