Firmă de construcții acuzată de abuz. A intrat cu utilajele pe terenurile oamenilor

excavator tractor lucrare consolidare zaicesti botosani2Constructorul unui proiect de consolidare a drumului Botoşani-Târgu Frumos este acuzat de abuz şi de violarea unei proprietăţi după ce şi-a amplasat utilajele, modulele şi face lucrările pe proprietăţile mai multor oameni din zonă fără să îşi ceară acordul şi implicit să plătească despăgubiri.

like facebookLucrarea se efectuează pe o porţiune de câteva sute de metri în apropiere de intersecţia cu drumul excavator tractor lucrare consolidare zaicesti botosani1comunal spre Băluşeni. Firma de construcţii, Max Proroute SRL, a început lucrarea de aproape un an, şi-a făcut organizarea de şantier pe un teren din zonă, însă nu a cerut acordul nimănui. Unul din proprietarii de teren a fost anunţat de prieteni că pe proprietatea sa sunt parcate mai multe utilaje şi amplasate module pentru muncitori.

Când a constat ce se întâmplă, Dragoş Alexandru, le-a cerut socoteală constructorilor, iar motivaţia acestora a fost una hilară, nu l-au putut identifica şi chiar atunci în căutau pe la primării, Botoşani şi Băluşeni.

excavator tractor lucrare consolidare zaicesti botosaniUlterior proprietarul terenului a aflat că lucrările îi afectează peste 4000 de mp de teren, însă nimeni nu i-a cerut nici un acord şi nici nu a primit nici o despăgubire, aşa cum prevede legea.

Astfel, suprafaţa pe care o deţine, 12.000 mp, are o deschidere de peste 200 de metri la strada principală, iar aceasta va fi opturată de un zid de 1,30 m ce va fi ridicat pentru a nu mai aluneca terenul. Mai mult decât atât, tot pe terenul său va fi realizat şi un puţ, pentru a se colecta apa, urmând să fie în legătură cu alte două puţuri ce vor fi construite în zonă.

Lucrările la puţuri ar urma să fie începute în cursul acestei săptămâni, iar Dragoş Alexandru a menţionat că nu va permite efectuarea lor. Acesta urmează să depună la Inspectoratul Judeţean de Poliţie o plângere penală pentru violarea proprietăţii şi intenţionează să restricţioneze accesul muncitorilor pe supraţa sa de teren. În situaţia sa mai sunt câţiva cetăţeni care se vor trezi cu construcţii pe terenurile lor, însă nu au fost anunţaţi de nimeni.

Beneficiarul lucrării este Compania Naţională de Drumuri şi Poduri, iar proiectul este în valoare de 11.865. 230 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *