Premii obținute de elevii botoșăneni la concursuri școlare

elevi fara fataElevii botoșăneni au obținut premii importante de la două concursuri școlare. La Concursul de chimie ”Magda Petrovanu” de la Iași, organizat de Facultatea de chimie din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”,  Iași, au participat 163 de elevi din județul Botoșani și s-au obținut șase premii I, 14 premii II, 12 premii III și 27 de mențiuni. Concursul își propune să descopere și să promoveze elevii pasionați de chimie, atât de gimnaziu cât și a celor de liceu.

like facebookDe remarcat este rezultatul elevei Roman Gabriela Elena, de la Școala Dersca, care a obținut premiul I cu punctajul maxim, respectiv 100 puncte”, a declarat inspectorul școlar Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

De asemenea, doi elevi botoșăneni vor participa la Concursul de biologie „George Emil Palade”, etapa națională. La etapa județeană au participat 87 de elevi, elevii Răzvan Bâgu-clasa a V-a, Şcoala 12 şi Sabina Cosoreanu-clasa a VI-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” calificându-se la etapa națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *