Centralele termice din școlile botoșănene, bombe cu ceas. Vezi ce nereguli s-au găsit în școli!

elevi la scoala (2)Un control făcut în unitățile de învățământ din județul Botoșani, încălzite cu centrale termice pe gaz, a scos la iveală nereguli majore. Verificările au fost făcute de reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență în școlile alimentate cu gaze naturale din municipiile Botoșani și Dorohoi, precum și cele din Bucecea, Șendriceni și Mihai Eminescu. Din cele 71 de unități de învățământ verifiocate , la 64 au fost constatate nereguli, a anunțat șeful ISU Botoșani, col. Radu Anton.

Asta nu este bine, pentru că evenimentele din ultimii ani produse la unitățile de învățământ, respectiv intoxicări ale elevilor și profesorilor cu gaz, precum și incendii generate de instalații defecte au determinat executarea acestor verificări”, a spus șeful ISU.

like facebookÎn timpul controlului s-a constatat existența unor centrale termice și instalații de gaze care nu au executate verificările tehnice periodice, în această situație fiind 23 de unități de învățământ, în timp ce în 17  școli s-a constatat că centralele termice sunt amplasate necorespunzător, respectiv sub săli de clasă sau în încăperi în care au acces elevii și personalul didactic. De asemenea, la 24 de școli s-a constatat neasigurarea rezistenței la foc a ușilor de acces sau pereților, planșeelor.

În urma acestor controale, noi am transmis atât la unitățile de învățământ, cât și primarilor măsuri urgente pentru remedierea acestor nereguli. Este un pericol pe care conștienți în menținem pentru elevi, pentru personalul didactic”, a afirmat Radu Anton.

El a dat drept exemplu Școala gimnazială ”Dimitrie Romanescu” din Dorohoi, unde centrala termică este situată sub o sală de clasă. La alte unități precum: Grădinița 14 Botoșani, Grădiniția 15 Botoșani. Grădinița 3 Dorohoi, Grădinița 4 Dorohoi, Grădinița cu program prelungit Bucecea, centralele sunt amplasate în încăperi unde accesul este comun cu cel al elevilor.

ISU a făcut somații către unitățile de învățământ și primării să intre în legalitate, în caz contrar se va merge până la interzicerea utilizării centralelor pe gaz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *