Zeci de eleve au ”absolvit” școala la Maternitate. O copilă a devenit mamă la 13 ani

minora gravidaTot mai multe copile din judeţ devin mame înainte de a termina şcoala. Statisticile sunt îngrijorătoare: anul trecut, 89 de eleve au devenit mame, potrivit datelor prezentate de reprezentanții Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean. Gina Puflea, medic coordonator la Maternitatea Botoșani, spune că 47% dintre mamele minore care au născut anul trecut au vârsta de 17 ani, 34% sunt mame cu vârsta de 16 ani și patru mame au avut vârsta de 15 ani. De asemenea, o copilă a devenit mamă, tot anul trecut, la 13 ani, spun medicii botoșăneni.

like facebookÎn cele mai multe cazuri mamele minore sunt ajutate de familii. Chiar dacă nu au posibilitatea de a păstra copilul, ele sunt consiliate de psihologii spitalului, după care sunt asimilate într-un centru de plasament unde până la un an li se asigură casă și masă. În această perioadă au posibilitatea să-și găsească de lucru ca să-și poată întreține copilul”, a spus Gina Puflea.

Deși reprezentanții Spitalului Județean nu dețin încă o statistică a mamelor minore din acest an, ei spun că procentul de anul trecut se păstrează și în 2015.

Majoritatea mamelor minore provin din mediul rural, făcând parte din familii dezorganizate, educatia sexuală si contraceptivă lipsind cu desăvârșire.

Pe țară avem un procent de 43% de nașteri la minore. Ne situăm undeva pe primele locuri în Europa”, a mai spus coordonatorul Maternității Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *