Deputatul Roman, la tribuna Parlamentului: Ponta să țintească marii evazioniști, nu ceară chelnerilor să împartă ciubucul cu Guvernul

Roman-Cristian-Parlament-SmallDeputatul PNL Cristian Constantin Roman acuză Guvernul de la tribuna Parlamentului că întinde mâna după ciubuc însă nu are curaj să combată marea evaziune.

Părerea mea însă este că Guvernul se ocupă de lucruri mărunte și imposibil de pus în practică, în timp ce marii evazioniști încă stau bine mersi. La nivelul conducerii executive a statului român se cunosc principalele domenii în care se face evaziune. […] Acolo trebuie să țintească V.V. Ponta, dacă e bărbat de stat, nu să ceară chelnerilor să împartă ciubucul cu Guvernul, a declarat parlamentarul botoșănean marți, în ședința de plen a Camerei Deputaților.

El a ținut să precizeze că în marea evaziune interesele sunt și mai mari, acestea ducând chiar la căderea Guvernului Ungureanu.

Pe 27 aprilie s-au adunat trei ani de la marea trădare, prin care a fost dat jos Guvernul Ungureanu. Unul dintre principalele motive ale trădării de atunci a fost chiar faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a avut curajul să ia la rând domeniile în care se face marea evaziune – și vă amintesc de controalele la importurile de legume, la cele de flori etc. […] A lovit însă în interesele unora care aveau conexiuni tocmai până în Parlamentul României și respectivele interese au dat jos un guvern. Acum, cu sprijinul DNA, poate că, la rândul său, V.V. Ponta ar avea mai mult succes în lupta cu marea evaziune. Asta doar dacă vrea și dacă el însuși nu este exponentul acelor interese care, măcar și conjunctural, l-au adus la putere a mai adăugat deputatul liberal.

Pentru a scoate în evidență ridicolul măsurii adoptate de Guvern, referitor la impozitarea ciubucului, Cristian Constantin Roman i-a sugerat, ironic, primului ministru să introducă impozite la banii de buzunar primiți de de elevi și studenți, pe veniturile vânzătorilor de ghiocei, urzici și ștevie; pe darurile de nuntă și botez, pe banii pe care îi primesc urătorii și colindătorii, pe bacșișul primit de poștaș când aduce pensia, pe sumele primite de lăutari pe dedicații, pe banii din cerșetorie și pe câștigurile fetelor care își fac veacul pe centură.

Cum o face să încaseze aceste impozite, deja e treaba primului ministru și a ANAF, că văd că sunt plini de imaginație în disperarea de a face bani pentru a susține utopia cu Noul Cod Fiscal, și-a încheiat declarația parlamentarul PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *