Dosare penale pentru braconaj piscicol

pesteÎn urma unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosare penale unor bărbaţi, care pescuiau în râul Prut deşi este perioadă de prohibiţie.

* În data de 25 aprilie a.c., în jurul orelor 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit trei persoane de sex masculin care pescuiau în râul Prut.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţenii români Liviu B., în vârstă de 36 de ani, Viorel C. în vârstă de 28 de ani şi Marian O., de 32 de ani, din localitatea Ştefăneşti ce desfăşurau activităţi de pescuit folosind unelte de pescuit tip năpatcă.

* La scurt timp, un alt echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au depistat alte două persoane de sex masculin care pescuiau pe râul Prut.

like facebookÎn urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români Marius B., în vârstă de 27 de ani şi Sergiu C., de 29 de ani, ambii din localitatea Ştefăneşti ce desfăşurau activităţi de pescuit folosind unelte de pescuit tip năpatcă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor cinci bărbaţi dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

* În data de 25 aprilie a.c., în jurul orelor 20.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, au descoperit pe malul râului Prut un bărbat, care deţinea asupra sa o plasă de pescuit de tip monofilament de 186 metri.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul român Ionuţ S., de 25 de ani, din localitatea Ripiceni.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Sursa: comunicat presa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *