Ţigări de contrabandă descoperite de câinele Nakagu într-un VW

tigari de contrabanda prut- polist de frontiera cu caineleÎn Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, Nakagu  – cânele aparţinând poliţiei de frontieră române specializat în detectare tutun a descoperit, în locuri special amenajate în bordul şi la schimbătorul de viteză a unui autoturism, ascunse şi nedeclarate 4720 de ţigarete, pe care un tânăr intenţiona să le introducă ilegal în România.

Sâmbătă, în jurul orei 22.20 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Leonardo B., cetăţean român, în vârstă de 28 ani, la volanul unui autoturism marca VW.

Deţinând informaţii despre faptul că tânărul are preocupări în sfera transportului ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport folosind câinele Nakagu, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în locuri special amenajate în bordul şi la schimbătorul autoturismului, 4720 ţigarete diverse mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

like facebookConform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1041 lei şi a autoturismului, în valoare de 11.025 lei, în vederea confiscării.

  Deoarece bărbatul a mai fost depistat în data de 12.09.2014 încercând să introducă ţigarete ilegal în România, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *