Anunț! GAL Valea Bașeului a finanțat proiecte pentru renovarea și dezvoltarea satelor

antet Valea BaseuluiAsociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat 3 sesiuni de depunere proiecte în perioada mai 2013- ianuarie 2014 pentru Măsura 322 -Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale.

În urma lansarii acestor sesiuni la GAL s-au depuse 8 proiecte de către 8 unităția dministrativ-teritoriale membre fondatoare ale Asociatiei. Valoarea publică totală a proiectelor declarate eligibile si selectate este de 397.355 euro.

Proiectul ”Achiziție buldoexcavator în comuna Mitoc, județul Botoșani” a fost depus de UAT Mitoc, prin reprezentantul sau legal, primarul Sorin Scutariu, în vederea realizării unei investiții necesare comunității, proiect prin care s-a solicitat un sprijin public nerambursabil în valoare de 50.000 euro.

Prin investitia propusa s-a realizat achiziționarea unui buldoexcavator, utilaj modern și performant, necesar lucrărilor publice precum lucrări de deszăpezire, de curățare a drumurilor, de decolmatare a șanțurilor, de canalizare și altor lucrări care țin de serviciul de gospodărire comunală.

Investiția s-a dovedit una foarte importantă pentru comunitate, întrucât în urma achiziționării utilajului specific de intervenție multifuncțional, comuna Mitoc a creat în cadrul instituției de administrație publică si Serviciul de deszăpezire, întreținere drumuri, spații verzi și efectuarea altor lucrări de interes public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *