Târgul Meşteşugarilor şi-a deschis porţile pe Pietonalul Unirii

targul mestesugarilor botosaniCirca 65 de meşteri din judeţul Botoşani şi din ţară participă în aceste zile la Tîrgul Meşteşugarilor, eveniment organizat în cadrul Zilelor Oraşului.

La manifestarea organizată de Centrul de Creaţie, împreună cu Asociaţia Meşterilor populari din Moldova şi Asociaţia Meşterilor Populari din Bucovina, participă meşteri populari din comunele judeţului ca Ibăneşti, Vorona, Tudora, Băluşeni, Tulbureni, iar din afara judeţului Covasna, Harghita, Suceava, Iaşi, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

like facebook„Toţi cei  65 de meşteri populari prezenţi la târg îşi prezintă meşteşugurile tradiţionale. Veţi putea vedea diversitate, complexitate şi veşi regăsi respectul faţă de canoanele artei populare”, spune Margareta Mihalache, referent etnolog în cadrul Centrului de Creaţie Botoşani.

Deschiderea târgului a avut loc, joi, de la ora 13.00, aceasta fiind onorată doar de şefii instituţiilor de cultură. Niciun reprezentant de la Consiliul Judeţean sau de la Primărie nu a dat curs invitaţiei. Tîrgul este organizat în cadrul Zilelor oraşului, iar Centrul de Creaţie este în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani.

Cei care doresc să-şi achizioneze produse tradiţionale confecţionate de cei mai vestiţi artişti populari pot vizita târgul pînă duminică inclusiv. La târg se găsesc atât celebrele ii şi costume populare, împletituri din piele şi sfoară, obiecte confecţionate din pănuş, oale din lut cât şi ouă încondeiate sau măşti populare de anul nou.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *