Botoşăneanul săltat de DNA ajunge în arest preventiv

arestat de politieProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, marţi, reţinerea a doi bărbaţi acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi contranadă cu ţigări, iar magistraţii Tribunalului Suceava au decis, miercuri, arestarea lor preventivă.

Vasilică Şuleap şi Dumitru Daniel Sofrone, al doilea din Botoşani, sunt acuzaţi că aduceau ţigări din Ucraina prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret de la un cetăţean ucrainean, Vitalii Ivan Nymyzhan, iar pentru a trece dădeau şpagă lucrătorilor vamali.

like-facebookPotrivit procurorilor, în 19 şi 26 martie, cetăţeanul ucrainean a dat câte 2000 de euro mită unui vameş pentru a-l lăsa să treacă vama cu 19 baxuri de ţigări.

Marţi dimineaţă, Daniel Dumitru Sofronie, a fost prins în flagrant, la volanul unei maşini, în timp ce însoţea un alt autoturism plin cu ţigări ce trecuse vama. În urma percheziţiei s-au găsit 10.619 pachete cu ţigări, 58 de sticle de whisky Black Jack.

„De precizat este faptul că, transportul de țigări a fost comandat și coordonat de către inculpatul Nymyzhan Vitaliy Ivan, iar beneficiarul era inculpatul Şuleap Vasilică, acesta fiind cel care prelua marfa imediat ce aceasta era adusă la locul de depozitare de către membrii grupului. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpaților Şuleap Vasilică și Sofronie Dumitru Daniel li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 22 aprilie 2015, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al DNA

Față de inculpatul Nymyzhan Vitaliy Ivan, procurorii anticorupție solicită măsura arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *