Unul dintre contrabandiştii reţinuţi de DNA este din Botoşani. Vezi cine este!

Daniel Sofronie 1Una dintre cele două persoane reţinute, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Suceava este din Botoşani. Este vorba de Daniel Sofronie, un bărbat 45 de ani din comuna Mihăileni.

Acesta este cumătru cu fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră din Siret, Nelu Fediuc, arestat şi el pentru fapte de corupţie ca urmare a unor acţiuni de contrabandă.

like facebookAcelaşi Daniel Sofronie este şi prieten foarte bun cu preotul Dumitru Horgă din Cândeşti, implicat şi el în mai multe afaceri ilegale cu ţigări.

Potrivit procurorilor DNA, marţi dimineaţă, Daniel Sofronie a fost prins în flagrant, la volanul mașinii sale în timp ce se deplasa spre localitatea Siret, dinspre punctul vamal cu același nume, însoțind un autoturism în care se aflau produsele de contrabandă.
Urmare a verificării tehnice și a percheziției efectuate în interiorul autoturismului respectiv, s-au găsit 10.619 pachete cu țigări și 58 de sticle de 0,5 litri, conținând whisky marca Black Jack, care nu erau însoţite de documente vamale.

De precizat este faptul că transportul de țigări a fost comandat și coordonat de către Vitaliy Ivan Nymyzhan, un bărbat cu dublă cetăţenie, ucraineană şi română, iar beneficiarul era Vasilică Şuleap, acesta fiind cel care prelua “marfa” imediat ce aceasta era adusă la locul de depozitare de către membrii grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *