Director al Spitalului Județean: Orice prezentare în UPU este abordată în funcție de gravitatea urgenței. Multe cazuri pot fi tratate de medicii de familie

Unitatea Primire UrgenteReprezentanții Spitalului Județean vin cu precizări după ce pensionarii au acuzat, în fața autorităților județului, comportamentul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire Urgențe. Ioan Asaftei, director de îngrijiri la Spitalul Județean, a declarat că acuzele lansate asupra personalului UPU nu sunt îmbucurătoare, însă, spune el, orice prezentare în UPU este abordată în funcție de gravitatea urgenței.

El mai spune că, pe de altă parte, sunt multe prezentări în Urgențe care pot fi rezolvate de către medicul de familie și medicul specialist din Ambulatoriul de specialitate.

like facebookEste mai simplu să solicite ambulanța și să se prezinte direct la UPU. În ambulatoriu este programat peste o săptămână-două-trei, și atunci preferă să vină pe calea directă prin UPU. Ori în acest mod se supraaglomerează UPU, în contextul în care personalul este insuficient, crește timpul de așteptare pentru fiecare caz și de aici o serie întreagă de nemulțumiri inerente. Vrem situații concrete pentru a aborda punctual fiecare caz în parte, iar față de asemenea cazuri se vor lua măsuri”, a spus Asaftei.

El afirmă că, din datele statistice ale spitalului, peste 60% din prezentări la UPU sunt pensionari, iar un procent mare din rândul prezentărilor nu sunt cu adevărat urgențe medico-chirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *