Primarii din judeţ, instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă

primari judetPrimarii din judeţ vor participa timp de o săptămână, începând cu 20 aprilie, la un curs de perfecţionare în domeniul situaţiilor de urgenţă. Acţiunea se înscrie în Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în 2015, aprobat prin ordin al preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Costică Macaleţi.

Organizat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, cursul este destinat perfecţionării pregătirii primarilor de comună şi are un caracter interdisciplinar impus de diversitatea tipurilor de riscuri (incendii, inundaţii, cutremure de pământ, alunecări de teren, explozii, accidente, etc.) a căror prevenire şi gestionare implică cunoştinţe, competenţe şi abilităţi din mai multe domenii de activitate.

În prima serie din cele trei, sunt planificaţi să participe 22 de primari.

Temele ce vor fi prezentate sunt concepute în aşa fel încât cursanţii să poată dobândi cunoştinţe, competenţe şi abilităţi tehnice şi profesionale complementare necesare organizării şi asigurării managementului situaţiilor de urgenţă la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Activitatea, care până în acest an se desfăşura la Centrul Zonal de Pregătire de Protecţie Civilă Bacău, se va derula pe durata a cinci zile lucrătoare (20 – 24 aprilie – prima serie, 11 – 15 mai – a doua serie, 25 – 29 mai – a treia serie) şi constă atât în pregătire teoretică, cât şi practică.

La final, cursanţii vor fi evaluaţi cu privire la cunoştinţele asimilate şi deprinderile formate în domeniul managementului local al situaţiilor de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com