Percheziții la hoți de biciclete! Au fost găsite 235 de biciclete

bicicleta furataProcurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad impreuna cu ofiteri de politie judiciara si politisti de frontiera au efectuat 11 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arad, Alba, Botosani si Suceava, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari specializate in savarsirea unor infractiuni de furt pe teritoriul statelor membre UE.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la inceputul lunii martie 2015, sase barbati au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii unor infractiuni contra patrimoniului, la care ar fi aderat alte cinci persoane.

like facebookÎn noaptea de 28 spre 29 martie, membrii acestei grupari, prin efractie si escaladare, au patruns mascati in incinta unui depozit situat pe raza localitatii Aubange, Belgia, de unde au sustras 371 de biciclete, in valoare totala de 620.316 euro.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au fost recuperate 235 de biciclete si alte bunuri provenite din activitati infractionale. La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Arad au fost aduse opt persoane in vederea audierii. Actiunea a fost efectuata in colaborare cu autoritatile judiciare belgiene, suportul de specialitate fiind asigurat de catre Directia de Informatii si Protectie Interna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *