Exclusiv! Primarul de Botoșani primește o bursă în Statele Unite

ovidiu portariuc, primar de BotosaniPrimarul municipiului Botosani Ovidiu Portariuc va beneficia de o bursă în Statele Unite ale Americii, prin programul Marshall Memorial Fellowship. El va pleca, timp de o lună, în SUA, unde va urma o specializare în administrație.

El face parte dintr-un grup de 76 de persoane din întreaga lume, dintre care 42 din Europa și 34 din Statele Unite, selectate de Fundația George Marshall pentru a se pregăti în domeniul administrației sau militar. Bursierii au fost selectați din rândul a 700 de persoane din 39 de state nominalizate de George Marshall Fund.

like facebookPortariuc urmează să plece în SUA în luna octombrie a acestui an, unde va rămâne aproape o lună, timp în care va participa atât la cursuri, cât și la schimburi de experiență cu administrații americane. 

Primarul a fost nominalizat pe site-ul fundației, iar organizatorii au hotarat ca merita sa devina bursier. Timp de un an el va participa la mai multe stagii de pregatire in Statele Unite. Bursa este dedicata reprezentantilor societatii civile care apoi pot sa schimbe ceva in tara din care provin. Bursierii au fost alesi din cei 700 de nominalizati. Din Romania a mai fost selectat o singură persoană, jurnalistul TVR Adelin Petrișor, care se va specializa în politici de apărare și securitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *