Dispute în Consiliul Local de la Zilele municipiului. Vezi cât s-a alocat din bugetul local pentru eveniment!

eugen turcanu corneliu furtuna consiliul localNoi dispute în Consiliul Local de la organizarea Zilelor municipiului. Executivul Primăriei Botoșani a venit cu un nou proiect de hotărâre privind alocarea a 50.000 lei din bugetul local pentru organizarea acestui eveniment. Consilierii PNL s-au declarat nemulțumiți că sunt folosiți bani publici și au cerut autorităților să apeleze la sponsori. Asta după ce viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a spus că s-au strâns zero lei de la agenții economici.

like facebookSă vă organizați de așa manieră și să faceți manifestările. Dacă ați fi mai organizați, cred că nu ați fi avut zero lei. Apelați la sponsori și realizați acest lucru, pentru că e posibil”, a spus Cătălina Lupașcu.

A intervenit și consilierul Eugen Țurcanu, care a acuzat că ”este risipă dusă la extremă a sumelor alocate din bugetul local pentru Zilele municipiului”.

Pe focul de artificii ați prins 21.000 lei. Suma poate să scadă la jumătate și mai alocați 9000 lei publicitatea. Nu văd de ce trebuie transmii life”, a spus Țurcanu.

Primarul Ovidiu Portariuc a făcut și el un apel la consilieri să voteze proiectul întrucât, spune el, se pun presiuni prea mari pe agenții economici și așa împovărați de taxe.

Fac apel să lăsați interesele politice deoparte și să votăm pentru interesul cetățenilor, să putem duce mai departe această tradiție”, a spus Portariuc.

După mai bine de o jumătate de oră de dispute, proiectul propus de executiv a fost respins.

În cele din urmă, s-a stabilit să fie alocați doar 25.000 lei pentru eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *