Costel Lupașcu: La nivelul județului Botoșani au crescut tarifele pentru toate unitățile spitalicești

costel lupascuSpitalele din județul Botoșani vor primi un buget mai bun anul acesta și asta urmare a creșterii tarifului pe caz ponderat. Potrivit reprezentantului Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Costel Lupașcu, noul tarif a fost reglementat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății prin Ordinul 388 din 2015.

Astfel, la Spitalul Județean tariful pe caz ponderat a crescut de la 1.444 lei la 1.500 lei, la Spitalul Dorohoi de la 1380 la 1475 lei, iar spitalele TBC și Recuperare de la 1380 la 1430 lei.

Pentru unitățile medicale spitalicești din județul Botoșani a crescut tariful pe caz ponderat, ceea ce înseamnă că pentru finanțarea unităților spitalicești din județ există posibilitatea unei creșteri a bugetului din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noi am solicitat creșterea tarifului și l-am obținut, iar acest lucru ajută spitalele din Botoșani ”, a spus Lupașcu.

Acesta a afirmat totodată că și indicele de complexitate a cazurilor a crescut pentru toate cele patru unități spitalicești cu până în 1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *