Primăria Avrămeni a obținut finanțare pentru modernizarea infrastructurii socio- culturale de la GAL Valea Bașeului

antet Gal Baseul de SusMăsura 322Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale este o măsură dedicată dezvoltării comunităților rurale, prin accesarea fondurilor comunitare de către instituțiile publice.

Pentru această măsură Asociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat 3 sesiuni de depunere proiecte în perioada Mai 2013 – Ianuarie 2014, perioadă în care 8 autorități publice locale din teritoriul GAL au depus proiecte care s-a contractat suma de 397.355 euro, valoare publică totală.

Comuna Avrămeni, membru fondator GAL „Valea Bașeului de Sus”, reprezentată prin domnul primar Ioan Bucătariu, a devenit beneficiar public pe Măsura 322 printr-un proiect de modernizare a infrastructurii socio-culturale, prin care s-a contractat un sprijin public nerambursabil in valoare de 49.943 euro.

Realizarea proiectului ”Reabilitare și modernizare cămin cultural localitatea Avrămeni” vizează modernizarea spațiilor actuale prevăzute de căminul cultural al comunei. Misiunea autorităților publice din comuna Avrămeni este de a identifica nevoile comunității și de a formula soluții viabile, asigurarea dezvoltării infrastructurii socio-culturale fiind un bun exemplu de acest tip.

Scopul investiției este de a îmbunătăți calitatea vieții socio-culturale prin ridicarea la standarde europene și adaptarea cu cerințele populației actuale din comuna Avrămeni. Crearea unui centru cultural zonal atractiv reprezintă un aspect important în construirea unui cadru optim pentru diversificarea, pregătirea și susținerea de programe socio-culturale.  Perioada de realizare a investiției și implementare a proiectului este până la finalul anului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *