Bisericile din Botoşani, verificate de pompieri

Biserica Ziua Crucii BotosaniPompierii botoşăneni au efectuat, în perioada 24 martie- 9 aprilie, controale de prevenire a incendiilor la bisericile şi mănăstirile din judeţ.

Scopul a fost de înlăturare a cauzelor potenţial generatoare de incendiu cum ar fi instalaţiile electrice şi cele de încălzire cu improvizaţii. S-a urmărit, totodată, şi instruirea personalului pentru intervenţia în cazul producerii unui incendiu.

like facebookPe timpul controalelor, inspectorii de prevenire au constatat abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă respectiv, neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile PSI specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare de orientare astfel încât traseul acestora să poată fi recunoscut cu uşurinţă de către utilizatori. Pentru încălcările grave  ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 12  avertismente.

În Noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni vor executa, la lăcaşele de cult, acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *