Portariuc despre decizia Tribunalului de reangajare a lui Eugen Ţurcanu: Se întoarce circul în oraş

ovidiu portariuc consiliul local botosani1Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, s-a arătat surprins de decizia de joi a Tribunalului Botoşani prin care fostul director al Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, va trebui reangajat în funcţie.

El susţine că Primăria va ataca hotărârea instanţei botoşănene, pe motiv că printr-o astfel de sentinţă „se întoarce circul în oraş”.

like facebookNu comentez deciziile justiţiei de principiu, dar vă spun că sunt uimit de această decizie. Sigur că vom ataca cu apel. Deocamdată nu ştim motivarea instanţei. Sunt curios dacă e pe fond sau e pe procedură. În al doilea caz vom analiza modul cum a înţeles oficiul juridic să facă apărarea”, a spus Portariuc.

Primarul de Botoşani critică legislaţia muncii, care limitează prerogativele angajatorilor cu privire la sancţionarea salariaţilor.

E o problemă reală legată de legislaţia muncii pe care o vom aduce în atenţia legiuitorului. Nu e normal să nu poţi demite un om care vine în stare de ebrietate la serviciu, exemplu pe care îl avem în primărie, sau oameni cu comportament anarhic. Disoluţia autorităţii poate crea reale probleme de funcţionare a unei comunităţi. Ne putem trezi că de mâine vatmanul unui tramvai pleacă când vrea el în cursă sau cei care ridică gunoiul poate nu vor să lucreze într-o zi”, a adăugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *