Case distruse de flăcări înainte de Paști

incendiu casaDouă familii, una din Ibăneşti, cealaltă din Cerneşti (comuna Todireni), au fost  păgubite de foc de 3.500 de lei. La atât se ridică valoarea pagubelor produse în urma a două incendii izbucnite, în ziua de 8 aprilie, în gospodăriile acestora.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: jar sau scântei purtate de vânt pe materiale combustibile şi fumatul în locuri nepermise.

Pentru stingerea celor două incendii au intervenit, în total, 27 de pompieri militari şi voluntari, mai bine de două ore. Au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 80.000 lei.

Sfaturi pentru un Paşti fără incendii

Având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale şi cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani le recomandă să respecte, în continuare, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Pentru ca Sărbătorile Pascale să nu fie umbrite de evenimente nedorite, pompierii vă recomandă:

– accesul în lăcaşele de cult se va face în limita capacităţii construcţiei;

– pe timpul slujbelor religioase menţineţi uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă;

– utilizarea lumânărilor aprinse în lăcaşul de cult se va face cu atenţie, la distanţă de siguranţă de persoanele din jur, evitând contactul cu hainele sau părul acestora;

– parcarea autoturismelor se va face astfel încât să nu blocheze hidranţii de incendiu sau accesul autospecialelor serviciilor de urgenţă;

– transportul la domiciliu al lumânărilor aprinse, se va realiza numai cu ajutorul unor protecţii speciale din materiale incombustibile. Se va evita transportul lumânărilor aprinse în mijloacele de transport public sau personale;

– amplasarea lumânărilor şi a candelelor în încăperi se va face cu ajutorul suporturilor ce nu se pot aprinde şi la distanţă de perdele, draperii, ornamente sau alte materiale combustibile.

Sursa: comunicat ISU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *