Reabilitarea termică a blocurilor, împiedicată de reticența locatarilor

blocuri reabilitate balcoanePrimarul municipiului Botoșani a anunțat, miercuri, că până în luna iunie va începe reabilitarea termică a încă cinci blocuri prin proiectul demarat de municipalitate. Ovidiu Portariuc a spus că două dintre blocuri sunt situate pe străzile Cuza Vodă și Victoriei iar celelalte pe Împărat Traian și Săvenilor. Ritmul dorit de autorități este încetinit de reticența locatarilor.

like facebookAșteptăm cât mai mulți cetățeni să se îndrepte către serviciile edilitare, în primul rând către asociațiile de proprietari și să verifice acolo unde au depus cereri de ce nu au ajuns încă aceste documentații la noi, pentru că vin într-un ritm foarte încet. Cererile vin foarte greu și există și acea procedură prin care fiecare vecin trebuie să-și dea acordul. Am avut scări întregi de bloc care au stat în semnătura unui singur om luni de zile”, a menționat edilul municipiului Botoșani.

Investiția se ridică la 4,5 milioane lei.

Reprezentanții municipalității și-au propus să reabiliteze termic 10 mii de apartamente. Prioritare sunt zonele aflate la străzile principale, iar ulterior se va intra pe reabilitare termică și în interiorul cartierelor.

Sunt sute de cereri în lucru. Capacitatea și fondurile sunt mai multe decât câte cereri avem în prezent”, a mai spus Ovidiu Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *