Festivalul de încondeiat ouă de la Rogojești și-a desemnat câștigătorii. Vezi cine a luat trofeul!

festivalul de incondeiat oua rogojestiÎn weekendul care s-a încheiat, la Rogojești, a avut loc a doua ediție a Festivalului de încondeiat ouă. Evenimentul organizat de Centrul de Creație și Parohia Nașterea Maicii Domnului din Rogojești, a avut începând de anul acesta și o secțiune dedicată copiilor. Vineri s-au întrecut în încondeiat ouă cei mai mari, meșterii cu experiență în domeniu, iar sâmbătă a fost rîndul copiilor să-și demonstreze talentul.

Vineri a avut loc deschiderea oficiala a Festivalului Concurs de Oua Incondeiate,Editia aII-a, Rogojesti unde au fost prezenti alaturi de directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani Cornelia Ciobanu, referent etnograf Margareta Mihalache, preot paroh Ioan Flaviu Rus si părintele protopop Stelian Ciurciun de la Protopopiatul Dorohoi.

Manifestarea a debutat cu o slujba religioasă sustinuta de preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Rogojesti impreună cu  preotii Daniel Precop, Iulian Ivaniciuc, Marius Voloc, Petru Rosca. Au urmat discursurile concise organizatorilor după care deruarea efectivă a primei zi de concurs.

Un grup de tineri de la Seminarul Teologic”Sf.Ioan Iacob” Dorohoi a sustinut un program ce a inclus cantece festivalul de incondeiat oua rogojestireligioase bizantine si un scurt moment artistic.

La festivalul Concurs de Oua Incondeiate au participat meșteri din Ciocanesti, Brodina, Paltin, Vatra Moldovitei, Ulma, Radauti,Bucecea, Vladeni si Rogojesti. Aceștia au organizat chiar și o expoziție cu vânzare pe parcursul celor două zile de festival.

Sâmbătă a fost rândul celor mai mici să arate ce au învățat de la îndrumătorii lor. Copiii de la Botosani, Suceava, Bucecea, Vlădeni, Rogojești s-au bucurat de aprecierea juriului care i-a rugat să nu abandoneze niciodată cursa spre învățarea și propagarea tradițiilor populare, să iubească portul și costumul popular, să fie viitorii meșteri populari ai zonelor pe care le reprezintă.

Palmaresul festivalului a fost următorul:

Sectiunea adulti:

TROFEUL FESTIVALULUI

URSULEAN MARIA, Bucecea – Botoșani

1. PREMIUL I: OMANIA PAULA, Brodina – mun. Rădăuți, jud. Suceav

2. PREMIUL AL II-LEA: MAROCICO ANA, Ulma – mun. Rădăuți, jud. Suceava

3. PREMIUL AL III-LEA: CORICIUC SILVIA, Rogojești – Botoșani, DARIE VASILENA, Vatra Moldoviței – Suceava

MENȚIUNE: GIURANIUC AURORA, Rogojești – Botoșani, Preot ONICIUC CLAUDIU CONSTANTIN, Vlădeni – Botoșani, ȚÎMPĂU ROZINA, Ciocănești – Suceava, FUNDIUR VICTORIA, Rădăuți – Suceava, PETRAȘCIUC DORINA, Rogojești – Botoșani

Sectiunea copii:

1. PREMIUL I: CONSTANTIN ANAMARIA, Vlădeni – Botoșani , SCALSCHI LUSIANA, Rogojești – Botoșani

2. PREMIUL AL II-LEA: MIHĂILESCU MĂDĂLINA, Rogojești – Botoșani

3. PREMIUL AL III-LEA: DRUMBARIU CRISTINA, Bucecea – Botoșani

4. MENȚIUNE: ȚÎMPĂU MIRELA ANTONELA, Ciocănești – Suceava, OMANIA ANDREEA, Brodina – mun. Rădăuți, jud. Suceava, URSULEAN SÂNZÂIANA, Bucecea – Botoșani, HLEUCĂ EMANUEL, Rogojești – Botoșani

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *