Un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stinca aflat in misiune, a descoperit in zona de frontieră un grup de şapte cetăţeni care executau activităţi de vinătoare.
Cei şapte cetăţeni, cu virste cuprinse intre 33 şi 55 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani şi Iaşi aveau autorizaţie pentru fondul de vinătoare Ştefăneşti, precum şi documentele aferente desfăşurării activităţii de vinătoare, cu excepţia avizului din partea administraţiei publice locale şi a şefului Sectorului PF Stinca pentru desfăşurarea activităţii respective. De asemenea, s-a constatat că cele şapte persoane s-au deplasat cu un autovehicul marca Mercedes, inmatriculat in Germania, autovehicul care a trezit suspiciuni poliţiştilor de frontieră in privinţa valabilităţii numerelor de inmatriculare.
După verificarea autovehiculului, s-a constatat că acesta nu figurează in evidenţele din Germania, motiv pentru care s-au extins cercetările asupra cetăţeanului Laurenţiu F. din Iaşi, proprietarul autovehiculului. in urma cercetărilor efectuate s-a constatat că respectivul cetăţean a adus maşina din Germania, a circulat 60 de zile cu numere de inmatriculare provizorii şi pentru că şi acestea au expirat a montat numerele de Germania deşi ştia că nu mai sunt valabile de mult. Drept urmare a celor constatate, cetăţeanului Laurenţiu F. i s-a intocmit dosar penal pentru săvirşirea infracţiunilor de "punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat" şi "punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de inmatriculare sau de inregistrare", fapte prevăzute şi sancţionate de OUG 195/2002.
Cetăţeanul din Iaşi este cercetat in stare de libertate, dosarul urmind a fi inaintat Judecătoriei Săveni. Partenerii de vinătoare au primit amendă contravenţională in cuantum total de 700 lei, pentru incălcarea OUG 105/2001, respectiv lipsa avizului şefului Sectorului PF Stinca pentru accesul in frontiera