Licenii de la Săveni vor petrece o zi în umbra angajaţilor a 17 instituții publice și companii

Liceul Mihai Ciuca SaveniLiceenii din orașul Săveni petrec din nou o zi în umbra angajaților din 17 companii și instituții locale și județene, în ziua de 6 aprilie 2015, la cea de-a XIII-a ediție a celui mai mare program de orientare în carieră pentru elevi, al organizației  Junior Achievement Romania, intitulat Job Shadow Day. Un număr de peste 180 de elevi din cadrul Liceului Teoretic ”Dr. Mihai Ciucă” Săveni va fi pentru o zi în ”umbra” unui angajat din domeniul în care ei  vor să profeseze, pentru a găsi un răspuns la întrebările:   Care este cea mai potrivită meserie pentru mine?  Cum să mă pregătesc pentru a face meseria dorită?   Ce abilități, ce aptitudini îmi sunt necesare? Care este cererea de forță de muncă pe piața muncii?   Cum pot realiza o carieră profesională de succes? Ce-mi este îngăduit să sper?

like facebook Acestea sunt câteva întrebări fundamentale la care absolvenții de liceu  caută acum, mai mult ca niciodată, un răspuns, iar Junior Achievement Romania le vine în ajutor prin Programul Internațional de orientare în carieră JOB SHADOW DAY, program care se derulează în 37 de țări din Europa și 121 de țări din întreaga lume.

Prin interacțiunea cu mediul de afaceri, tinerii dobândesc competențe esențiale pentru viață, trăiesc experiențe noi și au oportunitatea de a se confrunta, în mod  real, cu aspectele inedite și insolite ale profesiei dorite.

Petrecând o zi la locul de muncă dorit, tinerii au șansa de a observa care sunt principalele resposabilități și abilități necesare viitoarei profesii, găsind mai ușor răspunsuri la întrebările legate de opțiunea lor profesională. La rândul lor, angajatorii pot afla mai multe despre așteptările și pregătirea tinerilor de liceu, putând contribui activ la formarea lor profesională timpurie.

În data de 6 aprilie 2015, elevii înscriși la acest program vor merge în shadowing la 17 instituții și companii din orașul Săveni și municipiul Botoșani. Partenerii pentru o zi ai elevilor noștri, din acest an școlar sunt:

  1. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani, Serviciul Fiscal Orășenesc Săveni
  2. BCR Botoșani, Agenția Săveni
  3. Centrul Militar Județean Botoșani
  4. CMI Săveni, Doctor Costăchescu Edward
  5. CMVI Săveni, Doctor de medicină veterinară, Acalfoaie Gabriela
  6. Eufarm SRL Săveni
  7. I. Țurcanașu Sorin
  8. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani
  9. Inspectoratul de Jandarmi Botoșani, Grupa de Supraveghere Săveni
  10. Judecătoria Orașului Săveni
  11. MISANO SRL -LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE Săveni
  12. Penitenciarul Botoșani
  13. Poliția Orașului Săveni
  14. Primăria Orașului SĂVENI
  15. SALON DEEA STYLE SĂVENI
  16. SC COMIRUMI SRL SĂVENI
  17. SC COSMI SRL SĂVENI

Acest program international răspunde cerințelor unui învățământ modern care, prin intermediul principiului learning by doing atrage un număr mare de elevi, ispitiți acum să facă, nu numai spună.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *