Doi botoşăneni reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant încercând să vândă bunuri furate

retinut de politistiDoi indivizi din judeţul Botosani au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni după ce au încercat să vândă mai multe bunuri pe care le-au furat inclusiv de la osocietate comercială unde au produs un prejudiciu de peste 20.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, iniţial, poliţiştii au reuşit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea furtului, fiind recuperat integral şi prejudiciul în urma unui flagrant organizat în parcarea unui centru comercial.

like facebookVineri, poliţiştii Poliției Orașului Salcea au fost sesizați telefonic de către șeful de echipă al unei societăţi comerciale din Suceava, despre faptul că la punctul de lucru din orașul Salcea, localitatea Plopeni, persoane necunoscute au forțat în noaptea de joi spre vineri un container – construcție modulară aparținând societății și au sustras mai multe bunuri depozitate în interiorul acestuia, respectiv un generator electric, două aparate de sudură și un polizor unghiular, în valoare totală de 20.000 lei. În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că punctul de lucru se află în localitatea Plopeni, orașul Salcea, la intersecția D.N.29 (strada Calea Sucevei) – strada Școlii, unde se găsesc două containere tip construcții modulare, unul pentru depozitare bunuri pentru efectuare lucrări de șantier, celălalt pentru echipamentul muncitorilor, precum și două utilaje, fără nicio formă de pază.

Din cele declarate de către personalul responsabil rezultă că cele două containere au fost încuiate, la terminarea programului din data de 02 aprilie 2015, orele 18.00, constatând forțarea sistemului de închidere/asigurare al containerul destinat pentru depozitarea bunurilor, în cursul dimineții de vineri, orele 07.30.

S-a constituit o echipă operativă fiind efectuate investigaţii în urma cărora au fost obţinute indicii cu privire la persoanele bănuite de săvârşirea furtului. Având în vedere faptul că persoanele bănuite erau din judeţul Botoşani, s-a solicitat sprijinul poliţiştilor de la nivelul IPJ Botoşani, iar în urma activităţilor specifice s-a reuşit, sâmbătă, realizarea unui flagrant în timp ce autorii încercau să valorifice bunurile furate.

Poliţiştii în ţinută civilă au intervenit în forţă au reușit identificarea şi reţinerea acestora în parcarea unui centru comercial. Au fost identificate 3 persoane din care doar două , respectiv doi tineri de 26 şi 19 ani au comis fapta.

În urma examinării autovehiculului cu care cei în cauză se deplasau, au fost identificate mai multe bunuri sustrase din sediul societății, dar şi alte bunuri provenite din furturi comise pe raza judeţului Botoşani, acestea rămânând în atenţia I.P.J. Botoşani. Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni şi introduşi în arestul IPJ Suceava. Cercetările continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *