Aparatura electronică și electrocasnică, distrusă de un șoc de curent

fara curent retele electriceAparatura electronică și electrocasnică dintr-o localitate din județul Botoșani a fost distrusă din cauza unei supra-tensiuni în rețeaua de distribuție a societății comerciale E.On Moldova.

Evenimentul a avut loc sâmbătă în comuna Vârfu Câmpului, la scurt timp după ce, pe fondul vremii nefavorabile, apăruse o avarie la rețeaua electrică.

like facebookLa sfârșitul penei de curent, realimentarea rețelelor electrice a produs un șoc care a afectat de zeci de televizoare, mașini de spălat, frigidere, calculatoare și altele.

Oamenii vor depune o sesizare la companie E.On Moldova, însă vor face plângere și la instituțiile statului cu rol de protecție a consumatorilor.

Primarul Aurel Ungureanu susține că, din păcate, autoritățile locale nu pot interveni, însă promite că îi va susține pe locuitorii comunei în demersul lor de a fi despăgubiți.

 „Sunt zeci de oameni care reclamă. Noi nu avem cu ce interveni. Îi încurajăm și atâta tot. Ei nu avertizează lumea înainte de realimenta rețeaua și așa apare șocul de curent”, a spus primarul Aurel Ungureanu.

Potrivit legii, furnizorul de electricitate trebuie sesizat în termen de cinci zile cu privire la pagubele suferite din cauza unei supra-tensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *