VIDEO O mie de persoane s-au adunat pe străzile Botoşaniului la Procesiunea de Florii

procesiune de florii botosani7Peste 1000 de persoane au participat, sâmbătă după amiază, la Procesiunea de Florii. Procesiunea a început de la Biserica Duminica Mare şi a fost condusă de 27 de preoţi în frunte cu Protopopul Lucian Leonte.

like facebookMulţimea a mers pe traseul Biserica „Uspenia”, Biserica „Sfântul Gheorghe” şi Biserica „Sfântul Spiridon”. Oamenii au adus ramuri de salcâm, busuioc şi flori.

Sărbătoarea Floriilor este una de bucurie pentru întreaga creştinătate, dar cu înţelegerea faptului că zilele ce urmează sunt unele ale tristeţii.

procesiune de florii botosaniÎn fiecare an de Florii se fac procesiuni, acestea rememorând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, după ce cu o zi înainte îl înviase pe Lazăr din morţi. Mulţimea era atât de uimită de minune, încât era convinsă că a venit vremea regelui prevestit de profeţi. „Osana!”, îi strigau pruncii, iar oamenii toţi adunaţi pe drum aşterneau în faţa Domnului hainele lor şi veneau să-L întâmpine cu ramuri de finic. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Acum, peste veacuri, pelerinii refac, pe jos, drumul triumfal, cu tristeţea care premerge Patimile Domnului, dar şi cu bucuria care prevesteşte Învierea Sa.

procesiune de florii botosani3procesiune de florii botosani4procesiune de florii botosani2procesiune de florii botosani5procesiune de florii botosani6

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *