Pensionarii botoşăneni pot pleca, de luni, în staţiuni prin Casa Judeţeană de Pensii

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIncepand cu data de 5 aprilie 2015 CJP Botosani acorda bilete de tratament in toate statiunile balneoclimaterice din tara, pe langa cele aflate in reteaua proprie administrata de Casa Nationala de Pensii Publice
În anul 2015, Casa Judeteana de Pensii Botosani, acorda bilete de tratament balnear, ca și în anii precedenți, fie cu suportarea unei contribuții individuale, fie cu titlu gratuit, beneficiarii fiind pensionarii, asigurații din sistemul public de pensii, veteranii de razboi și beneficiarii prevederilor unor legi speciale. In cazul pensionarilor, contribuția individuală va fi de 50 % din cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

Nu vor fi incluse în cuantumul brut indemnizația acordată în baza unor legi speciale, sumele acordate cu titlul de drepturi restante și nici indemnizația de însoțitor în cazul pensionarilor încadrați în gradul I de invaliditate. De mentionat ca, în categoria persoanelor care beneficiază de tratament balnear cu suportarea unei contribuții individuale exista si subcategoria “pensionarilor sistemului public de pensii care au și calitatea de asigurați”. Pentru aceasta categorie sunt prevăzute reglementări specifice.

Astfel, cererea tip de acordare a biletului de tratament va fi însoțită, pe lângă documentele prevăzute de lege pentru toți beneficiarii de pensii, și de o adeverință privind calitatea de asigurat. Contribuția individuală suportată de beneficiar este de 50 la sută din cuantumul total brut al drepturilor de pensie, inclusiv din pensia brută acordată de către casele sectoriale, și din nivelul câștigului brut de natură salarială realizat. În cazul în care contribuția individuală calculată depășește prețul integral al biletului de tratament balnear, va fi plătit prețul integral al acestuia.
Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear, prin sistemul organizat si administrat de Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, au fost publicate pe site-ul Casei Judetene de Pensii Botosani, la adresa: http://www.pensiibotosani.ro/img/uploads/file/Tratament%20balnear/criterii%20de%20de%acordare%20bilete%20de%20treatament%20pe%20215.pdf.

Cererile de acordare a biletelor de tratament trebuie depuse, de solicitantii indreptatiti sa beneficieze de acestea, cu cel putin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita bilet. Acestea cereri sunt incarcate in aplicatia informatica special dedicata si unica la nivel national, acordandu-se automat punctajele prevazute in criteriile de acordare a biletelor si implicit repartizarea biletelor in functie de punctajele obtinute.
Afisarea biletelor repartizate pentru fiecare serie se va face atat la sediul casei de pensii cat si in format electronic pe site-ul institutiei, la adresa www. pensii-botosani.ro. De asemenea, casa de pensii comunica beneficiarilor ale caror cereri au fost aprobate, in maxim 5 zile lucratoare de la data efectuarii repartitiei, toate datele privind biletul repartizat precum si data la care au fost programati pentru ridicarea biletului. In situatia in care, dupa efectuarea alocarii automate a biletelor raman si bilete disponibile, acestea pot fie eliberate si fara calcularea punctajului aferent, astfel incat, la nici o serie, sa nu ramana bilete nealocate.

“Pentru seria care incepe in data de 5 aprilie 2015 , CJP Botosani a primit 132 de bilete in statiunile aflate in proprietatea CNPP cat si in celelalte statiuni balneoclimaterice cu care CNPP a incheiat contracte, exceptie facand, pentru moment, statiunile Felix, Herculane si Covasna, unde au fost inregistrate contestatii la procedura de achizitie publica. Dupa finalizarea contestatiilor, cu siguranta, vor fi disponibile bilete de tratament si in aceste statiuni atat de solicitate pe intreaga perioada a anului. Pana la aceasta data CJP Botosani a inregistrat un numar de aproximativ 5.500 de cereri privind acordarea de bilete de tratament. Reamintim beneficiarilor de bilete de tratament in statiunile balneoclimaterice ca la prezentarea in statiune trebuie sa detina asupra lor cardul de sanatate, activat la medical de familie si sa cunoasca codul PIN al acestuia”, declara directorul executive al CJP Botosani, Marius Budai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com