Costică Macaleţi: Personal nu cred că se impune organizarea alegerilor anticipate la CJ Botoşani

prefect costica macaleti botosaniPrefectul Costică Macaleţi a comentat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă situaţia de la Consiliul Judeţean.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că a adus la cunoştinţa structurilor centrale vacantarea postului de preşedinte al Consiliului Judeţean, după demiterea lui Florin Ţurcanu, însă Guvernul va lua o decizie. Potrivit legislaţiei, dacă ar fi să se organizeze alegeri anticipate ar trebui să se facă până în luna iunie, după această dată legislaţia interzice pentru că este mai puţin de un an până la alegerile locale.

like facebookCostică Macaleţi a recunoscut că organizarea alegerilor anticipate nu ar fi oportună pentru că ar implica nişte costuri însemnate şi a adăugat că legislaţia prevedere modul de funcţionare al instituţiei şi în condiţiile în care preşedintele este demis.

„Sunt solicitări de la mai multe prefecturi pentru alegeri anticipate, lăsăm Guvernul să hotărască. Dacă se depăşeşte luna iunie nu se mai impun. Personal cred că se poate funcţiona şi cu poziţiile care sunt acum. Legea şi reglementările instituie un preşedinte ales din cadrul consilierilor judeţeni. Consiliul Judeţean poate funcţiona liniştit”, a declarat Costică Macaleţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *