Prima reacție în cazul bătrânei din Botoșani, ținută patru ore în ambulanță

babaApar primele reactii in cazul batranei de 73 ani din Botosani, tinuta patru ore in ambulanta, in fata spitalului. Directia de Sanatate Publica locala s-a autosesizat si a inceput o ancheta.

Familia pacientei se gandeste sa depuna o reclamatie la Colegiul Medicilor impotriva spitalului din Botosani si a doctorilor care au refuzat initial internarea. Si Ministerul Sanatatii a cerut lamuriri despre incident.

Dupa ce au vazut imaginile difuzate la Stirile ProTv in cadrul campaniei Sanatate si Respect, sefii DSP Botosani au luat atitudine. O comisie formata din trei inspectori a mers la sediul Ambulantei Botosani, de unde au preluat toata documentatia legata de transferul batranei.

like facebookIn acest moment inspectorii sunt la Spitalul de Recuperare din Botosani unde incearca sa afle de ce au refuzat cadrele medicale sa o primeasca pe batrana.

Sefii DSP spun ca dincolo de protocoalele de transfer conteaza faptul ca in fata spitalului era o batrana suferinda, tratata cu indiferenta.

Pacienta de 73 de ani fusese transferata de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi la Botosani, a facut 2 ore pe drum si a asteptat apoi, flamanda si obosita, alte 4 ore in ambulanta. In final, a fost internata.

 

Sursa: Știrile ProTV

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *