Tânăr de 26 de ani, cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără drept de circulaţie şi uz de fals

politie rutiera radarLa data de 1 aprilie, în jurul orei 09.30, C. D. de 26 ani, din comuna Știubieni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea pe DN 29A, în localitatea Avrămeni, o autotutilitară înmatriculata în Bulgaria.

Conducătorul auto a prezentat o poliţă de asigurare emisă de o companie de asigurări românească, cu valabilitate 12.02.2015 – 11.02.2016, pe care nu era însă înscris numărul de înmatriculare al autovehiculului.

Conform art. 19, lit. c, din Norma nr. 23 din 6 noiembrie 2014, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, ”asigurătorii autorizați pe teritoriul României să practice asigurarea RCA, pot emite aceste documente pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în alte state membre UE, pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietăţii, dovedită cu documente justificative”.

Conform art. 29, alin. 1, lit. c, din același act normativ, valabilitatea poliței începe din momentul eliberării documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrării în vigoare a autorizaţiei provizorii de circulaţie sau a înmatriculării/înregistrării vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmează să fie înmatriculate/ înregistrate.

Având în vedere cadrul legal menţionat, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România.

Sursa. comunicat IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *