Aproape 1,5 tone de materiale de construcții expirate au fost găsite în depozite și distruse de Protecția Consumatorului

materiale constructiiUn control efectuat de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului la agenţii economici care comercializează materiale de construcţii în județul Botoșani s-a finalizat cu amenzi în valoare de 27.000 lei. Controlul a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii, produselor destinate construcţiilor şi obiectelor sanitare.

Au fost verificaţi 31 operatori economici, la 17 dintre aceştia fiind depistate abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorului. S-au aplicat zece avertismente și șapte amenzi contravenţionale în valoare totală de 27.000 lei. De asemenea, în timpul controlului s-au oprit definitiv de la comercializare 1.470 kg de materiale construcții, respectiv vopsele, chituri și saci de ciment, întrucât erau expirate. Acestea au fost distruse pe loc.

like facebookPotrivit lui Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct al CJPC Botoșani, amenzile au fost date pentru produse cu termen de valabilitate depăşit, neindicarea în mod vizibil a preţurilor şi comercializarea produselor fără instrucţiuni de montaj şi utilizare, precum și pentru lipsă orar de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *