Zeci de şcoli din judeţul Botoşani, verificate de Agenţia Româna de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar

scoala din BuzieniControale în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani realizate de experţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP). Evaluarea externă a calității a fost deja realizată în 16 unităţi învățământ din judeţul Botoşani și va continua în alte 12. Ea se realizează la solicitarea ministrului educaţiei şi este obligatorie în toate unităţile de învăţământ.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, în urma evaluării, nicio unitate de învățământ nu a primit calificativul ”Nesatisfăcător”.

like facebookAu fost considerați îndepliniți toți cei 43 de indicatori de performanță. Există și unități de învățământ care la toți indicatorii au obținut calificativul Foarte Bine și Bine. Este vorba de Liceul Tehnologic Al.Vlahuță Șendriceni, Școala Gimnazială Corni, Școala Gimnazială Dumbrăvița-Ibănești și Școala Răuseni. Există școli care la anumiți indicatori au primit calificativul Satisfăcător. Aceștia s-au referit la existența cabinetelor medicale, existența cabinetelor psiho-pedagogice și de consiliere și orientare și acele autorizații sanitare de funcționare”, a menționat Mihaela Huncă.

În perioada 30 martie-5 iunie, alte școli vor intra în evaluare. Este vorba de 12 unități de învățământ din mediul urban și rural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *