Revoltător! O bătrână a aşteptat patru ore în ambulanţă, în faţa Spitalului de Recuperare, înainte să fie internată

babaSituatie revoltatoare la Botosani, unde o batrana de 73 de ani, plimbata intre doua spitale, a fost nevoita sa astepte patru ore in ambulanta, dupa alte doua ceasuri petrecute pe drum, din cauza unei incurcaturi birocratice. Femeia a stat patru luni internata la Iasi si a fost trimisa marti cu salvarea la Spitalul de Recuperare din Botosani, potrivit Stirile Protv. Aici, insa, i s-a refuzat internarea pentru ca, spune medicul de garda, el habar nu avea de acest transfer.

like facebookIn urma unei afectiuni la coloana, batrana de 73 de ani a ajuns la Clinica de Neurochirurgie din Iasi paralizata, in urma cu patru luni. Dupa mai multe tratamente, femeia si-a recapatat mobilitatea, dar numai partial. O infectie la coloana i-a determinat pe medici sa o transfere la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Aici a fost tratata, iar cand s-a simtit mai bine, doctorii au recomandat continuarea tratamentului la un spital mai aproape de casa.

Marti, la amiaza, batrana a fost dusa cu ambulanta la Botosani, unde femeia a stat patru ore in masina oprita la poarta.

Vreme de 4 ore, batrana a stat cand intinsa, cand pe targa din ambulanta, cand pe scaun. A mancat doar un corn adus din mila de echipajul salvarii.

Invatata sa nu-i contrazica pe doctori, femeia a suportat tacuta indelunga asteptare.

Am vazut si eu foaia… Am vorbit cu doamna doctor Ivanov, care mi-a spus ca nu si-a dat avizul pentru un transfer, ci si-a dat avizul pentru o programare la consultatie si ulterior o programare pentru internare dupa evaluarea pacientului”, Marius Pralea, medic de gardă.

Conducerea spitalului din Botosani da vina pe medicii de la Boli Infectioase din Iasi.

„Unitatea noastra, fiind de grad 5, nu avem sectie de recuperare neuromotorie, iar acel aviz a fost unul telefonic, doar pentru consult in ambulatoriu si nu pentru internare.”, a spus Elena Boghian, director medical Spitalul de Recuperare Botosani.

La randul lor, cei din Iasi spun ca au respectat toate protocoalele.

S-a luat legatura cu medicul, pentru ca asta este protocolul. Am facut solicitare la ambulanta si avem faxul. Pacienta a plecat bine, cu documentele pe care era chiar mentionat transfer-aviz”, a declarat Dr. Egidia Miftode, medic Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

Femeia a fost internata la Botosani, marti seara, dupa ce familia ei a facut o reclamatie la Directia de Sanatate Publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *