Pensionarii vor merge în stațiuni, la tratament, cu cardul de sănătate

pensionari bilete de tratamentLa prezentarea in statiunile balneoclimaterice, atat pensionarii cat si asiguratii sistemului public de pensii, trebuie sa aiba asupra lor cardul de sanatate activitat la medicul de familie.

Pensionarii, beneficiarii prevederilor unor legi special, veteranii de razboi si asiguratii sistemului public de pensii, pot beneficia de  acordarea de bilete de tratament balnear  prin sistemul public. Avand in vedere ca tratamentele balneare si  cele de recuperare a capacitatii de munca sunt considerate a fi servicii medicale, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, incepand cu data de 1 februarie 2015, in sistemul de asigurari sociale de sanatate se utilizeaza cardul national de asigurari sociale de sanatate, atat de catre asigurati cat si de catre furnizorii de servicii medicale.

“Este foarte important de stiut ca la prezentarea in statiunea balneoclimaterica, toti beneficiarii unui bilet de tratament balnear, trebuie sa aiba asupra lor si sa prezinte cardul de sanatate care, in prealabil, va fi activat de catre medicul de familie. De asemenea, toti posesorii acestor carduri trebuie sa cunoasca codul PIN astfel incat sa poata valida serviciile medicale de tratament balnear sau recuperare a capacitatii de munca de care vor beneficia in statiune” declara directorul executiv al CJP Botosani, Marius Constantin Budai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *