Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi obținut prin GAL Valea Bașeului

antet Gal Baseul de SusAsociația GAL ”Valea Bașeului de Sus”, în sprijinul oferit comunităților rurale în accesarea fondurilor cu valoare nerambursabilă disponibile prin PNDR 2007-2013, Axa IV LEADER, a lansat 6 sesiuni de depunere proiecte pentru 10 măsuri de finanțare destinate dezvoltării rurale pe teritoriul GAL.

Măsura 3.1.2. – Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi – reprezintă o măsură dedicată sectorului non-agricol. Prin accesarea acestei măsuri, au fost posibile acțiuni de creare și diversificare a serviciilor pentru populația rurală prestate de către micro-întreprinderi. De asemenea, s-a susținut crearea și menținerea locurilor de muncă în spațiul rural, precum și creșterea valorii adăugate în activități non-agricole prin încurajarea inițiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri și femei.

Pentru această măsură GAL”Valea Bașeului de Sus” a deschis 3 sesiuni de depunere proiecte în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2014. În urma proceselor de evaluare și verificare a proiectelor depuse la GAL, au fost declarate eligibile 6 proiecte, prin care s-a contractat o valoare publică totală de 577.519 euro. Proiectele finanțate au vizat atât achiziția de utilaje agricole pentru prestări servicii în agricultură, cât și inființarea unei hale de producție mobilier și alte produse de dulgherie și tâmplârie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *