Municipalitatea acordă înlesniri la plată botoșănenilor cu datorii. Vezi detalii!

taxe si impoziteExecutivul Primăriei Botoșani vine în ședința din 31 martie cu un proiect de hotărâre ce vizeaza acordarea înlesnirilor la plată sub forma scutirilor sau reducerilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor, chiriilor redevențelor și altor obligații la bugetul local, datorate de persoanele fizice.

Potrivit proiectului,  municipalitatea va acorda scutirea de la plata majorărilor de întârziere datorate la 31 decembrie 2014 şi neplătite, dacă contribuabilii au achitat integral, până la depunerea cererii de scutire, debitele principale restante la 31 decembrie 2014 şi debitele scadente şi majorările de întârziere aferente anului în curs, inclusiv amenzile exigibile de orice fel.

like facebookÎn cazul în care datoria  restantă este constituită numai din majorări de întârziere neplătite, se acordă reducerea cu 75% a majorărilor de întârziere respective, dacă contribuabilii au achitat integral, până la data depunerii cererii de scutire, cota de 25% din majorările de întârziere restante şi debitele scadente şi majorările de întârziere aferente anului în curs, inclusiv amenzile exigibile de orice fel.

În cazul în care va primi și votul consilierilor locali, hotărârea se va aplica în perioada cuprinsă între data aprobării sale și data de 15 august 2015, pentru datoriile achitate integral până la data de 31 iulie 2015.

Pentru a beneficia de înlesnirile la plată, botoșănenii vor trebui să depună o cerere la Direcția de Taxe și Impozite Locale. Potrivit municipalității, la 31 decembrie 2014, 30.887 de botoşăneni înregistrau debite restante din impozite și taxe locale, chirii, redevente în sumă totală de 12.279 milioane de lei, la care se adaugă majorări de întârziere de 9,7 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *