Bombă descoperită de un bărbat în timp ce făcea curăţenie prin curte

bombaUn bărbat care s-a mutat cu chirie într-o locuinţă şi a vrut să facă curat a descoperit o bombă ce putea exploda în orcie moment. Bărbatul s-a mutat, miercuri, într-o casă din localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, iar în timp ce făcea curat în curte a descoperit în spatele unei anexe o bombă de aruncător.

like facebookAcesta s-a speriat şi a anunţat pompierii. Specialiştii au stabilit că este vorba de o bombă de aruncător, cal. 120 mm, cu focosul şi mecanismele de aprindere armate, care putea exploda la orice acţiune mecanică.

„Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.
Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *