VIDEO Festival de film organizat de DGA cu tema anticorupţie

film anticoruptie dgaDirecţia Generală Anticorupţie organiezează o acţiune inedită împreună cu Asociaţia Pro Democraţia, un festival de fim cu tema anticorupţie.

like facebookProiectul ” Educţaie anticorupţie prin film” îşi propune să participe la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări prin atingerea a trei dimensiuni ale prevenirii corupţiei: informarea privind efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimularea celor afectaţi în semnalarea cazurilor de corupţie către organele competente.

Toate aceste dimensiuni au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor, pentru că se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei ca cetăţeni activi, dezvoltându-se astfel societatea civilă românească în sens larg.

„Principala acțiune a proiectului constă în organizarea unei competiţii de filme de scurt-metraj adresată deopotrivă cineaştilor amatori și profesioniştilor din România.
Filmele înscrise în Competiția Anti-corruption Film Festival 2015 trebuie să îndeplinească cumulativ regulile şi condițiile de participare conform Regulamentului ANTI-CORRUPTION FILM FESTIVAL 2015.
Acestea trebuie să conțină elemente care să contribuie la determinarea adoptării unui comportament integru de către cetățenii și funcționarii statului”, se arată într-un comunicat.

Pentru mai multe informații despre înscriere cei interesaţi pot accesa www.apd.ro sau apela la 0751 194 718 sau pe email la [email protected].
Persoana de contact Iuliana Iliescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *