GAL ”Valea Bașeului de Sus” a finanțat proiecte pentru creșterea valorii adăugate a produselor agricole

antet Gal Baseul de SusAsociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” a desfășurat campanii continue de promovare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, începând cu luna Februarie a anului 2013, prin acțiuni de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală și gestionare a unui buget de 2.550.000 euro destinat proiectelor comunitare.

La GAL ”Valea Bașeului de Sus” s-au lansat în 2 ani de activitate 6 sesiuni de depunere proiecte pentru 10 Măsuri PNDR.

Măsura 123 – Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere, o măsură ce a presupus o cofinanțare de 50% a proiectelor, a reprezentat un sprijin pentru producătorii și procesatorii de lapte de pe teritoriul GAL. În acest sens s-au depus 3 cereri de finanțare care au fost declarate eligibile, fiind astfel contractată o sumă în valoare publică totală de 393.130 Euro, fonduri destinate creșterii competitivității, prin îmbunătățirea performanței generale a întreprinderilor din sectorul de procesare și marketing a produselor agricole.

Pentru aceasta măsura  GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat 5 sesiuni de depunere proiecte în perioada mai 2013 – august 2014. Fondurile accesate au reprezentat un sprijin important pentru sectorul zootehnic și pentru industria laptelui din teritoriu întrucât au permis implementarea cu succes a 3 proiecte care au vizat construirea unui centru de prelucrare a laptelui la standarde de calitate și performanță, modernizarea unei fabrici de procesare a laptelui prin achiziționare de echipamente specifice și construirea unor spații de colectare a laptelui pentru o cooperative agricola, proiect aliniat, de asemenea, standardelor comunitare.  În aceste condiții se vorbește despre adaptarea întreprinderilor la standarde noi de viață prin introducerea și dezvoltarea de tehnologii și procedee pentru eficientizarea muncii și obținerea unor produse de calitate, și implicit, pentru îmbunătățirea veniturilor și a condițiilor de trai din mediul rural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *