Cinci proiecte finanțate prin GAL ”Valea Bașeului de Sus” pentru modernizarea exploatațiilor agricole

antet Gal Baseul de SusAsociația GAL ”Valea Bașeului de Sus” derulează din luna februarie a anului 2013 un proiect în valoare de 2.850.000 de euro, finanțat prin Axa IV LEADER din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

GAL ”Valea Bașeului de Sus” a desfășurat pe întreg teritoriul pe care îl reprezintă activități de animare teritorială, de informare comunitară și de promovare a proceselor de accesare a fondurilor europene cu valoare nerambursabilă destinate dezvoltării rurale lansând sesiuni de depunere proiecte pentru 10 măsuri aferente PNDR.

În acord cu nevoile și cerințele din teritoriu, GAL ”Valea Bașeului de Sus” a lansat șase sesiuni de depunere proiecte pentru măsuri dedicate, îndeosebi, dezvoltării sectorului agricol.

În acest sens, pentru Măsura 121 – Modernizarea exploatațiilor agricole, sesiunile de depunere proiecte au fost disponibile în perioada mai 2013 – ianuarie 2015. Pentru această măsură s-au evaluat la GAL ”Valea Bașeului de Sus” 12 cereri de finanțare, fiind declarate eligibile 9 proiecte. În urma procesului de verificare la AFIR, 5 beneficiari au semnat contractele de finanțare în valoare publică totală de 300.459 euro.

Conform fișei Măsurii 121 sprijinul public nerambursabil a reprezentat o contribuție de 40 % sau 50%, diferența fiind contribuția privată a beneficiarului pentru desfășurarea activităților prevăzute în proiecte, activități de modernizare a exploatațiilor agricole prin introducerea și dezvoltarea de tehnologii și procedee noi, diversificarea producției și adaptarea exploatațiilor la standardele comunitare. Proiectele depuse la GAL ”Valea Bașeului de Sus” au vizat, în primul rând, achiziționarea de utilaje agricole, factor determinant al modernizării fermelor și al îmbunătățirii calității muncii și a produselor obținute din exploatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *