Ancheta DNA îl vizează pe un fost viceprimar al Botoşaniului. Vezi detalii despre descinderi!

Directia Nationala Anticoruptie DNACele opt percheziţii făcute luni dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Botoşani au la bază presupuse fraude în două proiecte cu fonduri europene. Este vorba de „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, precum şi construcţia „Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv – Cornişa Botoşani”.

Ancheta vizează cinci suspecţi, dintre care persoane fizice şi o persoană juridică, faţă de care există suspiciunea comiterii infracţiunilor de trafic de influenţă, luare de mită,  abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit, dare de mită, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta.

like facebookTotodată, procurorii DNA Suceava au dispus ridicarea de documente de la Primăria municipiului Botoşani şi de la societatea comercială Modern Calor.

Deşi nu există un punct de vedere oficial, ancheta are în vedere şi o firmă din Suceava, care a fost angajată ca şi consultant în cadrul celor două proiecte europene.

Este vorba de firma Inginer Consultant SRL Suceava, cea care a fost angajată să supervizeze implementarea proiectelor europene. De altfel, procurorii anticorupţie din Suceava au făcut percheziţii şi la sediul acestei firme.

Totodată, au fost percheziţionate mai multe spaţii care aparţin fostului viceprimar Cătălin Alexa şi fratelui acestuia, Bogdan Alexa, implicaţi şi ei în derularea acestor proiect.

Portivit surselor, percheziţii au avut la sediul societăţii Hit AG de pe Şoseaua de Centură, la sediul societăţii Signum Hit AG de pe strada Plopilor, dar şi la societatea Edifico SRL cu sediul la Modarom.

Alte două imobile, unul de pe Aleea Col. Tomoroveanu şi Armeană, au fost luate în vizor de procurorii DNA.

One thought on “Ancheta DNA îl vizează pe un fost viceprimar al Botoşaniului. Vezi detalii despre descinderi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *