Disponibilizări masive la Spitalul Județean. Vezi câți oameni vor fi trimiși acasă!

spitalul judetean mavromati botosaniConducerea Spitalului Județean a început reorganizarea unității, iar una din măsurile care vor fi luate pentru eficientizarea activității va consta în reduceri de personal. Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean, a declarat că disponibilizările de personal se vor face în două etape, din primul lot urmând să plece acasă, până la începutul lunii mai, în jur de 50-60 persoane.

Decizia este luată ca urmare a problemelor financiare cu care se confruntă unitatea spitalicească, dar, spune Sorescu, și urmare a funcționării deficitare a unității. El spune că, potrivit normelor europene raportul este de un angajat la un pat, în timp ce la Spitalul Județean sunt peste 1400 de paturi și 2200 de salariați.

like facebookReorganizarea se va finaliza în cel mai scurt timp, spre sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai. În primă etapă, undeva 50-60 de persoane vor trebui să plece din spital din zona administrativă. Selecția personalului se va face plecând de la nevoia de servicii. Unde constați că ai trei oameni și este nevoie de unul, nu ții trei. Unde ai 20 și este nevoie de cinci, nu o să ții 20. Persoanele cu abateri vor primele vizate de concedieri. Cerem să avem un act medical de calitate ori nu se poate să ai niște oameni care să miroase a alcool , a precizat Sorescu.

Șeful CJ mai spune că după comasarea Spitalul Județean cu celelalte trei spitale s-a constatat că mulți dintre angajați nu-și mai justifică în totalitate activitatea.

Disponibilizările de personal se vor face cu acceptul sindicatului și a Consiliului de administrație a Spitalului Județean. Sorescu susține că deja există acceptul sindicatelor pentru aceste concedieri.

Nu putem merge cu o mașină cu doi șoferi. Este neplăcut, dar asta trebuie să se întâmple”. a mai spus Sorescu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *